Verdachte (33) aangehouden in zaak overleden vrouw bij afmeerstijger

Verdachte (33) aangehouden in zaak overleden vrouw bij afmeerstijger

Geplaatst op 6 december 2023, om 16:01 uur

AMSTERDAM – De politie heeft een man van 39 jaar oud uit Zwanenburg gearresteerd in verband met het geval van een vrouw van 33 jaar oud uit Amsterdam die vorige week in het IJ werd ontdekt. Het lijkt zeer waarschijnlijk dat er een misdrijf heeft plaatsgevonden.

De verdachte is afgelopen zaterdag, drie dagen nadat het lichaam van de vrouw werd gevonden, door de recherche gearresteerd. Op dinsdag is hij voorgeleid aan de rechter-commissaris en zal hij langer in hechtenis blijven. Omdat hij onder strenge beperkingen wordt vastgehouden, heeft de politie geen verdere informatie over de verdachte vrijgegeven.

Vorige week woensdag werd rond 13.00 uur een melding bij de politie gedaan over mogelijk een lichaam dat in het IJ naast de afmeersteiger aan de Distelweg dreef. Kort daarna ontdekten politieagenten inderdaad het lichaam van een vrouw. Op basis van het initiële onderzoek vermoedde de politie snel dat er sprake was van strafbare feiten met betrekking tot de dood van de vrouw. De recherche slaagde er de volgende dag in om de identiteit van de vrouw te achterhalen.

LEES OOK: Overleden vrouw: vermoedelijk sprake van misdrijf, identiteit onbekend

Foto’s: Michel van Bergen