Tweede verdachte aangehouden na DNA-match vuurwapen bij Erasmus MC-Ziekenhuis

Tweede verdachte aangehouden na DNA-match vuurwapen bij Erasmus MC-Ziekenhuis

Geplaatst op 5 december 2023, om 20:10 uur

DEN HAAG – Maandag is een 21-jarige man uit Den Haag aangehouden vanwege een DNA-match met een van de vuurwapens die de verdachte in handen had bij de schietincidenten op het Heiman Dullaertplein en het Erasmus Medisch Centrum op 28 september.

Tijdens dit incident kwamen drie personen om het leven. De aangehouden persoon uit Den Haag is verhoord en zit momenteel in hechtenis, maar hij speelde geen actieve rol bij beide schietincidenten. Het lopende onderzoek wordt voortgezet. Op 28 september waren er rond 14.30 uur meerdere meldingen van schietincidenten op twee verschillende locaties. Eerst zou er geschoten zijn in een woning aan het Heiman Dullaertplein en kort daarna in het Erasmus Medisch Centrum (EMC). Er was ook sprake van brand op beide locaties. Direct werden hulpverlenings- en opsporingsinspanningen gestart.

Lees meer op https://112nederland.nl/2023/09/28/foto-en-video-update-3-gewonden-bij-schietpartijen-in-rotterdam/

Foto: JB Media