Inbrekers crashen tegen woning na politieachtervolging

Inbrekers crashen tegen woning na politieachtervolging

Geplaatst op 5 december 2023, om 08:02 uur

HELMOND – In de nacht van maandag op dinsdag vond in Helmond een incident plaats waarbij twee verdachten in een auto tijdens een politieachtervolging tegen een huis aan de Mierloseweg botsten.

Eerder tijdens de achtervolging raakte hun auto betrokken bij een aanrijding met een politievoertuig. De mannen zijn gearresteerd en er is aanzienlijke schade.

De auto reed met hoge snelheid en verloor op de Mierloseweg de controle, waarna deze rond vijf uur tegen een huisgevel tot stilstand kwam en een grote ravage veroorzaakte. Niet alleen het huis, maar ook het hekwerk van een naburige woning liep schade op. De auto van de verdachten is total loss.

In de buurt van de gecrashte auto werden diverse gestolen items gevonden, maar de herkomst hiervan is onbekend. De bewoners van het getroffen huis sliepen op het moment van de botsing, maar hoefden hun woning niet te verlaten.

Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen. De nasleep van het incident trekt veel aandacht van omwonenden. De politie is momenteel bezig met onderzoek in de betreffende straat.

Foto’s: Harrie Grijseels