Verdachte zedenmisdrijf dankzij buurtbewoners aangehouden

Verdachte zedenmisdrijf dankzij buurtbewoners aangehouden

Geplaatst op 4 december 2023, om 15:59 uur

TILBURG – Buurtbewoners in een aan het Centrum grenzende wijk hebben zondag 3 december jl. omstreeks 05.20 uur ingegrepen bij een vermoedelijke (poging tot) verkrachting. Een 57-jarige vrouw werd op straat door een man belaagd. De verdachte, een 21-jarige in Tilburg verblijvende man, werd aangehouden. Hij is in verzekering gesteld en wordt woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

De getuigen hoorden buiten geschreeuw en zagen vervolgens dat er een vrouw op straat lag met een man boven op haar. Een van de bewoners pakte de man vast en trok hem van de vrouw af. Ook werd direct de politie gebeld.

Omstanders wezen de agenten die al eerste ter plaatse kwamen, op een man die zich inmiddels tussen twee geparkeerde auto’s verstopt had. Hij rende vervolgens een steegje in achtervolgd door de dienders. Een van hen riep dat hij moest stoppen omdat hij anders het stroomstootwapen zou inzetten. De verdachte gaf daar geen gehoor aan waarna de politieman daadwerkelijk het wapen inzette. Hierna viel de verdachte op de grond waarna hij werd overmeesterd. De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld. De zedenpolitie onderzoekt de toedracht.