Paard dood en automobilist zwaargewond na botsing met trein

Paard dood en automobilist zwaargewond na botsing met trein

Geplaatst op 30 november 2023, om 18:51 uur

Boxtel – Bij een spoorwegovergang in Boxtel heeft zich donderdagavond een ernstig ongeval voorgedaan toen een paardentrailer loskwam en door een trein werd geraakt. De bestuurder van de trekauto raakte zwaargewond. In de trailer bevonden zich twee paarden, waarvan er één ter plaatse overleed. De ander kon ontsnappen en bleef ongedeerd. De situatie was zo ernstig dat er een traumahelikopter ter plaatse kwam. Het ongeval vond plaats nabij de wijk Tongeren in Boxtel. De bestuurder had geprobeerd de paarden te bevrijden, maar werd verrast door de naderende trein.

Het treinverkeer op dat traject is voor de rest van de avond en nacht stilgelegd. De betrokken trein ontspoorde gedeeltelijk, waardoor de berging tijd in beslag neemt. Ongeveer 300 passagiers werden uit de trein geëvacueerd en overgebracht naar een andere trein. De NS verwacht dat het treinverkeer de volgende dag hervat kan worden.

Foto’s: Sander van Gils