Man (64) overleden na mishandeling door jongen (17)

Man (64) overleden na mishandeling door jongen (17)

Geplaatst op 29 november 2023, om 19:48 uur

AMERSFOORT – Een 64-jarige man uit Hilversum is woensdagochtend overleden na een mishandeling op 17 november rond 14.15 uur op het Stationsplein in Amersfoort.

De toedracht
Twee jongens reden op één fiets over de stoep langs de man. De man zei hier iets van en er ontstond conflict tussen de man en één van de jongens. De man kreeg daarbij een harde duw, viel en kwam met zijn hoofd op de stoep terecht. Omstanders ontfermden zich over de man en de twee jongens gingen ervandoor. De man is overgebracht naar het ziekenhuis waar hij helaas woensdag 29 november is komen te overlijden.

Aangehouden
Het was druk op het Stationsplein ten tijde van het incident en er is met veel getuigen gesproken. Ook zijn camerabeelden uitgekeken. De jongen die verdacht wordt van het geven van de duw is dinsdag 28 november aangehouden. Hij is 17 jaar en woont in Amersfoort. Hij wordt nu verdacht van mishandeling met de dood als gevolg.