Dronken man laat auto achter en loopt weg na ongeval

Dronken man laat auto achter en loopt weg na ongeval

Geplaatst op 25 november 2023, om 13:07 uur

DEN HOUT – Een 36-jarige man uit Made is vrijdag 24 november 2023 omstreeks 18.00 uur op het Ruiterspoor aangehouden ter zake het verlaten van een plaats ongeval en het na een aanrijding weigeren van de ademanalyse. De verdachte ontkende gereden te hebben. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

De politie kreeg vrijdag aan het eind van de middag een melding dat nabij het pannenkoekenhuis een auto door de bosschages tegen een laag muurtje was gereden. Een getuige gaf door dat de bestuurder uitstapte en wegliep. Een agent die vanaf de dorpskern van Den Hout het Ruiterspoor opreed, zag een man bellend lopen aan de linkerkant van de weg. Hij voldeed volledig aan het signalement dat een getuige had doorgegeven. Bovendien bleek in de auto zijn rijbewijs te liggen. Hij ontkende echter gereden te hebben. Hij rook naar alcohol en is voor de zekerheid nog nagekeken in een ambulance. Hij hoefde echter niet naar het ziekenhuis.

Hij werd aangemerkt als verdachte van het verlaten van een plaats ongeval en het weigeren van de ademanalyse. Hij moest vanwege deze verdenkingen zijn rijbewijs inleveren.