Sneeuw en ‘ijskoude regen’ op komst

Sneeuw en ‘ijskoude regen’ op komst

Geplaatst op 24 november 2023, om 09:27 uur

BINNENLAND – Vanaf vandaag zal het weer in het land onvoorspelbaar en fris worden, door een kille wind die de gevoelstemperatuur verlaagt.

Na het weekend verwachten we een duidelijke daling in de temperaturen, met periodes van koude regen en af en toe natte sneeuw. Overdag kunnen we temperaturen van ongeveer 5 tot 7 graden verwachten. In de nacht van zaterdag op zondag kan het kwik in bepaalde gebieden dalen tot nabij het vriespunt. Een aanhoudende sterke wind zal tot en met zaterdag de kou intensiveren, met gevoelstemperaturen van slechts 1 à 2 graden boven nul. Dit weekend staat vooral in het teken van ruw en koud weer, dus het is verstandig om een autoruitkrabber binnen handbereik te houden. De komende week wordt het nog kouder. Er zullen zo nu en dan buien overtrekken, die waarschijnlijk koude regen of soms natte sneeuw zullen brengen.

De exacte koudegraad is afhankelijk van de bewolking; bij helder weer kunnen de temperaturen dalen tot wel 5 graden onder nul, terwijl het bij zware bewolking waarschijnlijk net boven het vriespunt blijft.

Foto: Pexels