Twee mannen aangehouden bij uitslaande brand AZC

Twee mannen aangehouden bij uitslaande brand AZC

Geplaatst op 22 november 2023, om 08:25 uur

HARDERWIJK – In de nacht van dinsdag op woensdag rond 02.45 uur is een brand uitgebroken in het AZC op de Graaf Ottolaan in Harderwijk.

Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen uit vier units op de eerste verdieping. De brandweer is met meerdere voertuigen aanwezig geweest om de brand te bestrijden.

Ondertussen is het sein ‘brand meester’ gegeven. De vier units bleken onderdeel van het kantoorgedeelte en waren onbewoond. De oorzaak van de brand is onbekend. Niemand is gewond geraakt. Stichting Salvage handelt de schade verder af. De brandweer is nog enige tijd bezig met nablussen.

De politie heeft twee personen, die verblijven in het asielzoekerscentrum, aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De twee personen zouden de locatie aan de Graaf Ottolaan hebben verlaten vlak voordat de brand uitbrak. Het betreft een 27-jarige man en een 33-jarige man.

Foto’s: Persbureau Heitink