Verhuurder opslagcontainers vindt vuurwapens bij opruimen

Verhuurder opslagcontainers vindt vuurwapens bij opruimen

Geplaatst op 21 november 2023, om 17:20 uur

ROTTERDAM – Een verhuurder van opslagcontainers in de Spaanse Polder werd woensdag 8 november onaangenaam verrast bij het opruimen van een oude container. Hij vond twee jachtgeweren en een klein handvuurwapen.

De wapens werden gevonden in een achtergelaten container met inboedel waarvan de eigenaar niet meer te achterhalen is. De ondernemer twijfelde geen moment en belde de politie om zijn bijzondere vondst te melden. De vuurwapens zijn in beslag genomen.

Politie en gemeente zijn blij met de vondst en vooral dat de ondernemer het meldde. Dat is belangrijk want vuurwapens, van welke soort en hoe oud ook, horen niet op straat. Ook al is een eigenaar van de vuurwapens niet meer te traceren, agenten prijzen de meldingsbereidheid van de alerte ondernemer die niet vervolgd wordt.

Foto: Politie