Dode bij uitslaande woningbrand

Dode bij uitslaande woningbrand

Geplaatst op 21 november 2023, om 07:10 uur

OOSTERHOUT – Bij een brand in een hoekhuis aan de Elsbeemd in het Brabantse Oosterhout is maandagnacht iemand om het leven gekomen, zo meldt de veiligheidsregio. Drie andere mensen raakten gewond.

De brand werd ontdekt rond drie uur ’s nachts en op dat moment sloegen de vlammen al uit de bovenkant van het hoekhuis. Eén persoon wist te ontsnappen door uit het raam van de eerste verdieping te springen. Naast het hoekhuis woedde ook brand in een aangrenzend huis op de begane grond. De bewoners van dat huis konden op tijd ontsnappen, maar hadden last van de rook en werden met ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis gebracht.

De brandweer heeft grootschalig ingezet om het vuur te bestrijden.