Traumahelikopter landt op snelweg nadat motorcrossers crashen

Traumahelikopter landt op snelweg nadat motorcrossers crashen

Geplaatst op 19 november 2023, om 15:28 uur

EEMNES – Op zondagmiddag rond half twee vond er een valpartij plaats met een crossmotor langs de A27 bij Eemnes. Een groepje crossers had besloten om off-road te rijden langs de A27, en een van hen reed hard tegen de rand van de sloot. Hierbij liep hij mogelijk ernstig letsel op. De traumahelikopter werd opgeroepen naast de reguliere hulpdiensten. Om snel ter plaatse te kunnen zijn, landde de helikopter op de snelweg.

Op dit moment is niet duidelijk hoe het gaat met de crosser. Er waren twee motorrijders betrokken bij het ongeval tijdens het crossen in de berm langs de snelweg, waarbij een van de motoren in de sloot belandde. Gezien de ernst van de verwondingen werd een traumateam per helikopter ingevlogen en landde op de snelweg. Eerst werd de snelweg volledig afgesloten, later alleen de rechterrijstrook. Beide bestuurders zijn behandeld in de ambulances, waarbij de trauma-arts heeft geassisteerd. Een van de motorrijders is met spoed naar het ziekenhuis overgebracht, terwijl de andere niet vervoerd hoefde te worden.

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval. Een berger heeft de motor uit de sloot gehaald, en de motoren zullen met eigen vervoer worden weggehaald. Het ongeval veroorzaakte ongeveer een half uur vertraging voor het verkeer dat vanuit de richting van Almere naar Utrecht reed.

Foto’s: Inter Visual Studio