Bijna 1000 kilo cocaïne gevonden na verdachte situatie

Bijna 1000 kilo cocaïne gevonden na verdachte situatie

Geplaatst op 19 november 2023, om 22:22 uur

RILLAND – Aan de zeedijk nabij het Zeeuwse dorp Rilland zijn zondagmiddag pakketten cocaïne aangetroffen met een totaalgewicht van 980 kilo, zo meldt het Openbaar Ministerie. De drugs, met een geschatte straatwaarde van ruim 73 miljoen euro, werden ontdekt tijdens een onderzoek naar een verdachte situatie op de Westerschelde. Hierbij waren verschillende diensten betrokken, waaronder de zeehavenpolitie, waterpolitie, douane en de Koninklijke Marechaussee.

Het onderzoek startte in de nacht van zaterdag op zondag, na een melding over een klein vaartuig dat zich gevaarlijk dicht bij een zeeschip bevond. Op zondag werd er een bootje aangetroffen op het slik bij het natuurgebied Verdronken Land van Saeftinghe. Ondanks een zoektocht naar opvarenden of mogelijke drenkelingen, werd niemand aangetroffen.

Niet veel later werd aan de andere zijde van de Westerschelde de cocaïne gevonden. Het is nog onduidelijk wat het verband is tussen het gevonden bootje en de drugsvondst. De zeehavenpolitie is verder onderzoek gestart naar deze vondst en roept getuigen op zich te melden.