Man onder invloed van drugs gaat er vandoor

Man onder invloed van drugs gaat er vandoor

Geplaatst op 18 november 2023, om 16:38 uur

CADZAND – Agenten hebben zaterdag rond 1.20 uur op de Mariastraat een 33-jarige man uit Cadzand aangehouden. Hij zat vermoedelijk achter het stuur terwijl hij onder invloed van drugs was.

Agenten zagen de man rond 0.55 uur rijden op de Ringdijk. De man vertoonde vreemd rijgedrag. En toen de dienders het kenteken controleerden bleek dat er in de auto eerder al iemand rond had gereden met een verlopen rijbewijs. Ze besloten de bestuurder een stopteken te geven. De man ging er echter met zijn auto vandoor. Na een achtervolging door Cadzand stopte de man op de Mariastraat, stapte uit en ging er te voet vandoor. Hij kon in een brandgang worden aangehouden. Een speekseltest wees uit dat hij mogelijk drugs had gebruikt. Ook bleek dat hij reed zonder rijbewijs.

Hij is overgebracht naar het politiebureau waar bloed bij hem is afgenomen door een arts. In de loop van de nacht is de man in vrijheid gesteld.