Kick Out Zwarte Piet ontvangen met vuurwerk en eieren

Kick Out Zwarte Piet ontvangen met vuurwerk en eieren

Geplaatst op 18 november 2023, om 14:14 uur

DE LIER – Bij de intocht van Sinterklaas in De Lier zijn demonstranten van Kick Out Zwarte Piet (KOZP) onthaald op vuurwerk en eieren.

KOZP protesteert bij de intocht van Sinterklaas tegen het uiterlijk van de pieten. Een deel van de pieten is volledig zwart geschminkt, terwijl een ander deel er met roetvegen alsnog te donker uitziet, volgens KOZP.

De actiegroep arriveerde kort voor 13.30 uur per bus in De Lier, met veel politie in de buurt. Op straat liepen enkele mensen met zwarte schmink op hun gezicht, auto’s toeterden, en er werden leuzen geroepen, waaronder: ‘Oprotten uit De Lier.’ De politie sommeerde de groep tegendemonstranten om weg te gaan.

Foto’s: JBMedia