Man onder invloed veroorzaakt ongeval: auto vat vlam

Man onder invloed veroorzaakt ongeval: auto vat vlam

Geplaatst op 17 november 2023, om 10:16 uur

BUNSCHOTEN – Op donderdagavond heeft er een botsing plaatsgevonden tussen twee personenauto’s op de Westdijk in Bunschoten. Eén van de bestuurders heeft zijn voertuig uiteindelijk geparkeerd op de bus parkeerplaats van IJsselmeervogels en heeft vervolgens de plaats van het ongeval verlaten.

Niet veel later vatte de auto van de bestuurder die de plaats van het ongeval had verlaten vlam. De brandweer werd met spoed opgeroepen. Een vrijwilliger van IJsselmeervogels hield iedereen op afstand en waarschuwde voor ontploffingsgevaar, aangezien meerdere jongeren op de fiets langs de auto kwamen die van een voetbal kwamen. Net voor de aankomst van de brandweer waren er meerdere ontploffingen te horen bij de auto. Mogelijk dat de autobranden ontplofte door de hitte. Brandweerlieden hebben de brand geblust, maar de auto was niet meer te redden.

De andere betrokken auto stond nog op de Westdijk en had ook schade. Agenten hebben gesproken met de bestuurder van deze auto, die ook een signalement had van de bestuurder die op de vlucht was geslagen. Deze betreffende bestuurder droeg duidelijk herkenbare kleding. Niet veel later kwam de persoon die de plaats van het ongeval had verlaten toch weer aanlopen. Agenten hebben de man daarop aangehouden. De reden van de aanhouding was omdat meneer onder invloed was van alcohol. De bestuurder was dezelfde dag nog heengezonden met een rijontzegging van twee uren.’, aldus een woordvoerder van de politie.

Ambulancepersoneel van de solo-lance heeft de bestuurder die niet op de vlucht sloeg nagekeken. Uiteindelijk werd besloten een nekkraag bij de bestuurder om te doen. Er is een normale ambulance opgeroepen om het slachtoffer naar het ziekenhuis te vervoeren. Ondertussen waren bekenden van het slachtoffer ook ter plaatse.

Beide voertuigen moesten worden meegenomen door een bergingsbedrijf. Ook de gemeente is ter plaatse geweest omdat blusschuim dreigde in de put te lopen. De stoffen van blusschuim kunnen schadelijk zijn voor mens en milieu, daarom is het niet wenselijk dat het schuim in de put terechtkomt. De gemeente is gevraagd dit verder af te handelen. Op de weg liggen ook brokstukken van de betrokken voertuigen.

Recentelijk zijn op de locatie van het ongeval camera’s geplaatst. Het is dus waarschijnlijk dat het incident op beeld is vastgelegd. Of de camerabeelden ook mogen worden gebruikt om de oorzaak van het ongeval te achterhalen, is op dit moment onbekend.

Foto’s: Gino Press