Brand verwoest grote loods, rookontwikkeling van veraf te zien

Brand verwoest grote loods, rookontwikkeling van veraf te zien

Geplaatst op 17 november 2023, om 08:05 uur

DINTELOORD – In een landbouwloods aan de Stelleweg is donderdagavond een grote brand uitgebroken. De schuur stond al snel volledig in brand, de brandweer is met veel eenheden aanwezig om het vuur te bestrijden. Mogelijk komt er asbest vrij bij de brand, metingen zullen dit moeten uitwijzen. Ondanks de grote brandweerinzet kan de schuur als verloren worden beschouwd.

De eerste melding van de brand kwam omstreeks half elf bij de brandweer binnen. Als snel werd de brand opgeschaald naar middelbrand. Vanuit diverse plaatsen kwamen brandweerlieden naar Dinteloord om de brand te blussen. Hoe het vuur heeft kunnen ontstaan is op dit moment nog niet bekend.

De brandweer moet het water om de brand te blussen van een grote afstand aanvoeren. Om voldoende water aan te voeren kwamen diverse waterwagen ter plaatse. Ook heeft de brandweer een watertransport aangelegd vanuit een nabijgelegen watergang.

Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt bij de brand.

Foto’s: Venema Media