Winkelcentrum ontruimd vanwege gaslek

Winkelcentrum ontruimd vanwege gaslek

Geplaatst op 15 november 2023, om 13:57 uur

BREDA – Op woensdagochtend om 10:50 uur werd de brandweer opgeroepen voor een gaslekkage in het winkelcentrum Hoge Vucht in Breda.

Als voorzorgsmaatregel werd bijna het gehele winkelcentrum ontruimd. Hoewel er geen sprake was van een gevaarlijke situatie, is de duur van de reparatiewerkzaamheden nog onbekend. De focus lag op het beheersen en stoppen van de gaslekkage.

Rond half twee is de gaslekkage verholpen en heropenen alle winkels in Hoge Vucht. Er zijn echter nog zes appartementen die tijdelijk zonder gas zitten. Zodra de gasleiding volledig hersteld is, zullen ook deze woningen weer worden aangesloten.

Het is momenteel nog onduidelijk hoeveel tijd de herstelwerkzaamheden in beslag zullen nemen.

Foto’s: Tom van der Put