Verdachte (57) aangehouden voor dodelijk steekincident

Verdachte (57) aangehouden voor dodelijk steekincident

Geplaatst op 14 november 2023, om 13:15 uur

BREDA – De politie heeft maandagochtend in Noord-Nederland, een 57-jarige man uit Belarus aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de gewelddadige dood van een 25-jarige landgenoot. Dat vond plaats op zaterdagavond 21 oktober jl. op grensovergang Hazeldonk Oost. Het slachtoffer, een vrachtwagenchauffeur, werd met een mes gestoken en overleed ter plaatse.

De politie kreeg die zaterdag omstreeks 19.20 uur een melding dat op de parkeerplaats Hazeldonk, gezien vanuit Antwerpen richting Breda, een man buiten bewustzijn op de grond lag. De melder gaf aan dat een vrachtwagenchauffeur dit aan hem had doorgegeven. Zij hebben de eerste agenten geleid naar het slachtoffer die midden op de parkeerplaats lag. Direct is de hulpverlening gestart. Reanimatie mocht echter niet meer baten. De man bleek te zijn overleden. Er werd direct een plaats delict ingericht.  De politie schaalde hierna op en riep een Team Grootschalige Opsporing op. Ook kwamen specialisten van Forensische Opsporing ter plaatse.

Rechercheurs benaderden alle vrachtwagenchauffeurs die op de parkeerplaats stonden Ook de bestuurders van de auto’s die de parking afreden zijn bevraagd. Verder werden zoveel mogelijk camerabeelden verzameld.  De TV-programma’s Bureau Brabant en Opsporing Verzocht hebben de afgelopen weken meerdere keren getuigen opgeroepen te reageren.

Het rechercheteam kwam mede door het uitgebreide onderzoek op de parkeerplaats op het spoor van een 57-jarige man, een landgenoot van het slachtoffer. Hij is als verdachte aangemerkt en is maandag met toestemming van de officier van justitie aangehouden. De arrestatie vond plaats in Noord-Nederland. De man is in verzekering gesteld.