18-jarige opgepakt na vondst illegaal vuurwerk, straat uren afgesloten

18-jarige opgepakt na vondst illegaal vuurwerk, straat uren afgesloten

Geplaatst op 14 november 2023, om 14:00 uur

EMMELOORD – Een 18-jarige inwoner van Emmeloord is maandagavond aangehouden nadat de politie acht kilogram illegaal vuurwerk in zijn huis had aangetroffen. De jongeman zit momenteel in hechtenis.

In de middag ontving de politie een tip over de onderschepping van een pakket met illegaal vuurwerk. De ontvanger van dit pakket werd geïdentificeerd als bewoner van de Leemanstraat. Als reactie hierop besloot de politie naar de betreffende woning te gaan.

Bij doorzoeking van de woning troffen de agenten naast het reeds genoemde illegale vuurwerk ook nog andere illegale vuurwerkartikelen aan. Daarnaast was er een zelfgemaakt apparaat aanwezig, vermoedelijk bedoeld om het vuurwerk af te steken. De jongeman werd daarop aangehouden.

Foto: Politie