464 kilo cocaïne aangetroffen in container met schroot

464 kilo cocaïne aangetroffen in container met schroot

Geplaatst op 10 november 2023, om 11:05 uur

ZUID HOLLAND – Op donderdag 9 november 2023 werd er tijdens een douanecontrole een partij cocaïne ontdekt in een lading schroot van roestvrij staal. De container was afkomstig uit de Dominicaanse Republiek en bestemd voor een bedrijf in Zuid Holland.

Tijdens de douanecontrole troffen douaniers in totaal 19 balen met daarin pakketten drugs aan. De teller bleef staan op 464 stuks met een straatwaarde van bijna 35 miljoen euro. De ontvanger van het schroot, een bedrijf in Zuid-Holland, lijkt niets met de smokkel te maken te hebben.

HARC-team
Het HARC-team, een inmiddels 27 jaar oud samenwerkingsverband van Douane, FIOD, de Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie, heeft de zaak verder in onderzoek.

De drugs zijn inmiddels vernietigd.

Foto: Openbaar Ministerie