Grote brand in meubelzaak Leen Bakker

Grote brand in meubelzaak Leen Bakker

Geplaatst op 9 november 2023, om 20:32 uur

SON – Op het bedrijventerrein Ekkersrijt nabij Son heeft donderdagavond een omvangrijke brand gewoed in een winkel. De brandweer heeft verschillende aangrenzende winkels, waaronder de Leen Bakker, moeten evacueren. Vanwege de intensiteit van het vuur is de situatie geëscaleerd naar een ‘zeer grote brand’.

Het brandweerkorps is met groot materieel uitgerukt, waaronder vier blusvoertuigen en twee hoogwerkers. Volgens een verslaggever van Omroep Brabant is de brand mogelijk ontstaan in de nabijheid van een stapel matrassen en zijn daar op dat moment nog bluswerkzaamheden gaande.

De rookontwikkeling van de brand heeft ook omliggende winkels getroffen, waarbij rook de binnenruimtes is binnengedrongen. Hoewel de brand initieel als ‘groot’ werd geclassificeerd, is er al snel opgeschaald naar ‘zeer groot’.

Foto’s: Dave Hendriks