Taakstraf geëist voor dodelijke aanrijding 15-jarige scholier

Taakstraf geëist voor dodelijke aanrijding 15-jarige scholier

Geplaatst op 8 november 2023, om 10:42 uur

KAMPERVEEN/ZWOLLE – De officier van justitie heeft een taakstraf van 180 uur en een rijontzegging van een jaar geëist tegen Roxanne D. (33) uit IJsselmuiden. Ze wordt beschuldigd van het veroorzaken van een dodelijk ongeval in Kamperveen, waarbij vorig jaar een 15-jarige scholier van de Pieter Zandt scholengemeenschap om het leven kwam.

Op 29 juni vorig jaar raakte Roxanne D. van de weg en belandde op het fietspad, waar ze een 15-jarige scholier aanreed. De jongen liep ernstig hersenletsel op en overleed enkele uren na het ongeval. De rechtbank in Zwolle verwijt D. roekeloosheid. Ze had kort na het ongeval verklaard dat ze “moe werd en eigenlijk moest stoppen,” maar trok die verklaring later in.

De officier van justitie, Nettenbreijers, neemt geen genoegen met deze verklaring en stelt dat D. zich had moeten realiseren dat ze moest stoppen. Ze beschuldigt D. van schuld aan het ongeval. De ouders van het slachtoffer maakten gebruik van hun spreekrecht in de rechtbank en vertelden over het verlies van hun zoon. De moeder gaf aan de verdachte te kunnen vergeven, terwijl de vader moeite heeft om dit te doen.

De officier van justitie houdt rekening met het feit dat er geen opzet in het spel was en dat de verdachte spijt heeft betuigd. De advocaat van D. vraagt om vrijspraak. De uitspraak wordt verwacht op 21 november.