Tweede verdachte (15) van twee explosies aangehouden

Tweede verdachte (15) van twee explosies aangehouden

Geplaatst op 7 november 2023, om 09:46 uur

ZOETERMEER – De politie heeft op maandag een tweede verdachte aangehouden in het onderzoek naar twee explosies in Zoetermeer. Op vrijdagavond meldde zich al een 17- jarige inwoner uit De Lier in deze zaak. De aangehouden verdachte is een 15- jarige jongen uit Den Haag.

In de nacht van maandag 16 op dinsdag 17 oktober vonden twee explosies plaats in Zoetermeer. De eerste explosie, rond 23.00 uur, in de Streefkerkstraat. De tweede vond plaats rond 23.25 in de Ruivenstraat. Bij deze explosies raakte gelukkig niemand gewond, de woningen werden door de explosies beschadigd.

Team West en sociale media
In het opsporingsprogramma Team West en via sociale media zijn beelden getoond van de twee verdachten. Omdat de twee jongens zeer waarschijnlijk minderjarig zijn werden hun gezichten onherkenbaar gemaakt. De officier van justitie gaf ze hiermee de kans zich te melden bij de politie. De tweede verdachte kon worden aangehouden na een uitgebreid rechercheonderzoek. De eerder aangehouden 17- jarige verdachte is op maandag 6 november voorgeleid voor een rechter-commissaris. Deze besloot zijn voorlopige hechtenis te verlengen. De vandaag aangehouden verdachte zit vast en zal worden gehoord.

Opsporingsprogramma’s
De politie werkt met verschillende lokale en regionale omroepen samen op het gebied van opsporingscommunicatie. Via opsporingsprogramma’s wordt u gevraagd om mee te helpen bij het oplossen van misdrijven. Regelmatig worden in de opsporingsprogramma’s camerabeelden van verdachten getoond, zoals bij bovengenoemde zaak. Zo lukt het ons regelmatig om dankzij uw tips zaken op te lossen.