Nederlander overleden bij zwaar ongeluk op Duitse snelweg

Nederlander overleden bij zwaar ongeluk op Duitse snelweg

Geplaatst op 7 november 2023, om 15:52 uur

DUITSLAND – Op de snelweg A42 in Duitsland is een Nederlander dinsdagochtend om het leven gekomen. Een Mercedes Vito is onder de laadruimte van een oplegger geklemd geraakt. Hulp voor de chauffeur kwam te laat. Hij was waarschijnlijk op slag dood, meldt de Duitse politie.

Het ernstige ongeval vond plaats op dinsdagochtend om 10:00 uur. Zowel de oplegger als de kleine bestelwagen reden op de snelweg A42 richting Kamp-Lintfort. Om nog onbekende redenen knalde de kleine bestelwagen tussen de aansluiting Moers-Noord en het verkeersknooppunt Kamp-Lintfort tegen de achterkant van de vrachtwagen. Het slachtoffer is een medewerker van een techniekbedrijf uit het Overijsselse Haaksbergen.

“De precieze oorzaak van het ongeval moet nog worden vastgesteld,” aldus een politiewoordvoerder. De gealarmeerde hulpdiensten konden niets meer betekenen voor het slachtoffer. De desbetreffende snelweg werd tijdelijk volledig afgesloten voor verkeer ter hoogte van het ongeval.

Foto’s Persbureau Heitink