Man (76) aangehouden na bedreiging burgemeester

Man (76) aangehouden na bedreiging burgemeester

Geplaatst op 7 november 2023, om 09:00 uur

MADE – De politie heeft maandagmiddag met toestemming van de officier van justitie een 76-jarige man uit Made aangehouden die verdacht wordt van diverse delicten gericht tegen burgemeester B. Scholtze van Drimmelen. Hij zou onder meer de burgemeester hebben bedreigd. Ook moest de burgemeester opzij springen om te voorkomen dat hij zou worden aangereden.

De burgemeester liep maandag omstreeks 11.00 uur vanuit het gemeentehuis aan het Park 1 naar zijn geparkeerde auto. Daar riep de verdachte vanuit zijn auto diverse dreigementen en beledigingen naar de burgemeester, daarbij ook afkeurend verwijzend naar diens geaardheid. Ook moest het slachtoffer opzij springen om niet door de verdachte aangereden te worden.

Na de confrontatie met de burgemeester is de verdachte het gemeentehuis binnen gegaan hoewel hem dat vanwege eerdere misdragingen middels een tijdelijk toegangsverbod was verboden. Daar herhaalde de verdachte aan de balie diverse dreigementen en beledigingen aan het adres van de burgemeester.

De burgemeester heeft aangifte gedaan van bedreiging, poging zware mishandeling, discriminatie en belediging. Ook zou de verdachte huisvredebreuk gepleegd hebben door in strijd met een locatieverbod het gemeentehuis te betreden.