Hoogzwangere vrouw ernstig gewond bij beroving

Hoogzwangere vrouw ernstig gewond bij beroving

Geplaatst op 7 november 2023, om 13:50 uur

CAPELLE AAN DE IJSSEL – Een hoogzwangere vrouw raakte maandagavond ernstig gewond bij een beroving op de Bizetstraat. De overvaller sloeg haar op haar hoofd waardoor ze op haar buik en gezicht viel. Ze liep breuken op in haar gezicht. De ongeboren baby lijkt ongedeerd. De dader(s) wist(en) te ontkomen. De politie is op zoek naar hen.

De 33-jarige vrouw uit Capelle had zojuist gesport en was om 20.00 uur op Oostplein in de metro gestapt. Rond 20.15 uur stapte ze uit op station Capelsebrug. Ze liep onder het tunneltje van de AVR door naar de wijk ’s Gravenland, waar ze via de Haydenstraat richting de Bizetstraat liep. Ze stak niet het bruggetje over naar de Bizetstraat maar bleef aan de kant van de AVR.

Net voorbij dat bruggetje werd ze van achter aangevallen en op haar hoofd geslagen. Ze viel voorover op haar buik en gezicht.
Ze hoorde iemand zeggen dat ze geld moest geven. Daarna is haar telefoon gepakt en is de persoon weer weggerend. Het slachtoffer is daarna met bebloed gezicht gedesoriënteerd de wijk ingelopen. Op de Bachstraat vingen mensen haar op en belden de hulpdiensten.

Het slachtoffer moest voor controle van de baby naar het ziekenhuis. Daar bleek dat ze ook breuken in haar gezicht heeft opgelopen waarvoor ze geopereerd moet worden.

De politie startte direct een onderzoek in de omgeving op zoek naar getuigen en camerabeelden. Misschien zijn er mensen die deze vrouw al onderweg naar Capelle of de plek van de beroving hebben gezien. De politie wil graag weten of zij misschien is gevolgd of dat iemand iets anders is opgevallen.

Het slachtoffer is licht getint, 1.65m en heeft bruin haar tot op haar schouders. Ze droeg sportkleding, een zwarte jas en heeft een duidelijk zwangere buik.