Aanhouding in onderzoek naar woningoverval

Aanhouding in onderzoek naar woningoverval

Geplaatst op 7 november 2023, om 12:10 uur

MAASTRICHT – In de zomer van 2022 vond er een woningoverval plaats op de Ponjaardruwe. Afgelopen voorjaar heeft het onderzoeksteam diverse malen de hulp van de burger gevraagd in het opgestarte onderzoek. Op basis van alle tips, informatie en lang en intensief onderzoek is dinsdag 7 november een verdachte aangehouden.

In de nacht van donderdag 7 op vrijdag 8 juli lag de destijds 84-jarige bewoner van de woning aan de Ponjaardruwe in Maastricht nietsvermoedend te slapen. Om 03:15 uur schrok hij wakker omdat twee personen in zijn slaapkamer stonden. Ze hielden hem in bedwang terwijl ze zijn kluis meenamen. Het bejaarde slachtoffer bleef hevig geschrokken achter.

In het daarop opgestarte onderzoek werd medio april een SpeurMee-video via de online politiekanalen vrijgegeven. Een week later volgde aandacht voor de zaak in het televisieprogramma Opsporing Verzocht. Het kijkerspubliek werd gevraagd tips en informatie te delen over een voertuig dat getoond werd. Dat leverde acht tips op.

Na intensief speurwerk is dinsdag 7 november een 38-jarige man uit Landgraaf aangehouden. Hij wordt verdacht van het medeplegen van de overval. Met de aanhouding van deze persoon gaat het onderzoek onverminderd door. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.