Brandweer redt schaap uit sloot

Brandweer redt schaap uit sloot

Geplaatst op 6 november 2023, om 08:15 uur

DEN BOSCH – De brandweer van Vlijmen is zondagmiddag in actie moeten komen voor een schaap in de sloot aan de Engelenseweg in Den Bosch.

Een schaap was in een sloot terecht gekomen tussen twee weilanden . Hoe dit kon gebeuren is niet bekend. Brandweerlieden zijn het water in gegaan om brandweerslangen onder het dier door te halen, waarna het dier op het drogen werd getrokken. Omdat het schaap het behoorlijk koud had en vermoedelijk geruime tijd in de het water heeft gelegen, werd het dier voorzien van een foliedeken om weer op temprathuur te komen. Via de eigenaar van het land is de eigenaar van het dier in kennis geteld welke vervolgens ter plaatse is gekomen.

Tot deze ter plaatse was ontfermden de brandweerlieden zich over het beest.

Foto’s: Bart Meesters