Auto stort van viaduct: twee jongemannen zwaargewond

Auto stort van viaduct: twee jongemannen zwaargewond

Geplaatst op 5 november 2023, om 08:28 uur

BREDA – Een ernstig verkeersongeval heeft zondagochtend plaatsgevonden op de A16 bij Breda. Een auto is om nog onbekende redenen van een viaduct gereden en ondersteboven op een fietspad langs de Liesboslaan terechtgekomen. De twee inzittenden, twee jonge mannen van 21 en 22 jaar uit Arnhem, liepen daarbij ernstige verwondingen op.

De politie meldt dat de auto onderweg was in de richting van de A58 toen het rond 07:00 uur van het viaduct af raakte. Het was onmiddellijk duidelijk dat de slachtoffers ernstig gewond waren, waardoor er snel veel hulpdiensten en een traumahelikopter werden ingeschakeld. Na de val van het viaduct is de auto via het talud naast de onderdoorgang naar beneden gereden.

De politie geeft aan dat de wagen vervolgens via het talud aan de overkant terugstuiterde en met een harde klap en ondersteboven op de Liesboslaan belandde, gelegen tussen twee viaducten. De brandweer was snel ter plaatse om de slachtoffers uit het voertuig te bevrijden.

Eén van de slachtoffers was aanspreekbaar, terwijl de ander voor behandeling naar een ziekenhuis in Rotterdam is gebracht. De politie is een onderzoek gestart naar de toedracht van het ongeval. Gedurende dit onderzoek was het fietspad afgesloten.

Foto’s: Perry Roovers