Omstreden dierenverhuurder Bert’s Animal Verhuur is failliet

Omstreden dierenverhuurder Bert’s Animal Verhuur is failliet

Geplaatst op 2 november 2023, om 10:41 uur

APPELTERN – Bert’s Animal Verhuur uit Appeltern is recentelijk failliet verklaard, dat schrijft Nieuws.nl. De ondergang van het bedrijf volgt op herhaalde beschuldigingen van illegale dierenverhuur en overtredingen van dierenwelzijnswetten.

Bert’s Animal Verhuur kwam herhaaldelijk in het nieuws vanwege het illegaal verhuren van dieren en het schenden van dierenwelzijnsvoorschriften. De eigenaar van het bedrijf mocht sinds zijn veroordeling in 2019 vanwege nalatige zorg voor de dieren geen dieren meer verhuren. Ondanks dit verbod werd het bedrijf in april betrapt op het verhuren van een mobiele kinderboerderij tijdens een evenement in Belgisch Limburg.

Het assortiment van Bert’s Animal Verhuur omvatte onder andere alpaca’s, konijnen en geiten. Bovendien ging de eigenaar door met het fokken van honden, ondanks het verbod, en werden er illegale dierenverblijven op het terrein aangetroffen. De gemeente Maas en Waal legde het bedrijf meer dan vier ton aan dwangsommen op.

Het bedrijf was sinds 1996 actief in het verhuren van pony’s, schapen, ezels, varkens en kamelen voor evenementen in het hele land, en voorheen ook aan tv-programma’s. Het faillissement markeert het einde van een langdurige strijd met betrekking tot dierenwelzijn en de wettelijke naleving in de dierenverhuurindustrie.

Foto: Ter Illusie