Drie tieners aangehouden in onderzoek naar explosie

Drie tieners aangehouden in onderzoek naar explosie

Geplaatst op 2 november 2023, om 15:33 uur

GRONINGEN – De politie heeft afgelopen week drie vrouwen uit Tilburg gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij een explosie op 12 september in de Herestraat in Groningen. In het kader van dit onderzoek is ook een 17-jarige jongen uit Tilburg als verdachte aangemerkt.

Op 12 september vond rond 23:40 uur een aanzienlijke explosie plaats bij een bedrijfspand in de Herestraat in Groningen. Er vielen geen gewonden, maar omwonenden werden uit voorzorg geëvacueerd. Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedde aandacht aan deze explosie. Het onderzoek leidde maandag tot de arrestatie van een 18-jarige vrouw uit Tilburg. Woensdag werden twee vrouwen van 19 en 18 jaar uit Tilburg eveneens aangehouden. De drie verdachten bevinden zich in volledige beperkingen, wat inhoudt dat ze alleen contact mogen hebben met een advocaat. De politie kan op dit moment geen verdere details verstrekken over hun zaak.

Bovendien wordt ook een 17-jarige jongen uit Tilburg verdacht van betrokkenheid bij de explosie. Hij werd op 22 oktober aangehouden in het onderzoek naar een explosie op 16 september in de Langestraat in Winschoten. Deze verdachte blijft ook in volledige beperkingen vastzitten, zoals besloten door de rechtbank in Groningen op woensdag. De politie sluit niet uit dat er meer arrestaties zullen volgen.

Foto’s: Venema Media