Tweede verdachte aangehouden in zaak overval op 82-jarige bewoner van zorgcomplex

Tweede verdachte aangehouden in zaak overval op 82-jarige bewoner van zorgcomplex

Geplaatst op 1 november 2023, om 14:40 uur

MARGRATEN – In het onderzoek naar een schrijnende zaak die medio april in een zorgcomplex plaatsvond, is een tweede verdachte aangehouden.

Het betreft een 23-jarige man uit Vinkeveen. In april hebben twee personen de bankpassen van een destijds 82-jarige bewoner van het zorgcomplex gestolen, waarbij met één van die passen een aanzienlijk bedrag is opgenomen. Tijdens het onderzoek naar deze zaak werden beelden vrijgegeven van de twee verdachten. Ook werd er in het televisieprogramma Opsporing Verzocht een gedetailleerde reconstructie getoond, waarbij het 83-jarige slachtoffer zijn verhaal vertelde. Dit heeft geleid tot veel reacties en tips. Dankzij deze informatie kon in september al een eerste verdachte worden aangehouden, een 19-jarige man uit Kerkrade. Nu is dus ook een tweede verdachte aangehouden.

Het onderzoeksteam wil iedereen bedanken voor hun medewerking en het delen van tips en informatie.