Jongen (17) rijdt met 154 kilometer per uur in lesauto, instructeur krijgt boete

Jongen (17) rijdt met 154 kilometer per uur in lesauto, instructeur krijgt boete

Geplaatst op 1 november 2023, om 13:54 uur

BOXTEL Een 17-jarige leerling-bestuurder reed dinsdagavond met een aanzienlijke snelheidsovertreding op de A2 bij Boxtel.

Hij overschreed de maximumsnelheid van 130 kilometer per uur en reed 154 kilometer per uur. Op een ander moment reed hij ook te hard. Bovendien vertoonde de auto slingerend gedrag en bleef hij onnodig links rijden volgens de politie. Bij Den Bosch reed de lesauto vervolgens 130 kilometer per uur, terwijl daar een maximumsnelheid van 100 kilometer per uur geldt. Als reactie besloten de agenten de lesauto van de snelweg te halen.

De 54-jarige rijinstructeur probeerde de politie ervan te overtuigen dat dit gedrag deel uitmaakte van de les om de leerling te laten begrijpen dat hard rijden weinig tijdwinst oplevert. De politie accepteerde deze verklaring niet en legde hem een boete op van 334 euro voor de snelheidsovertreding en 240 euro voor het onnodig links rijden.