Meerdere aanhoudingen bij grote controle

Meerdere aanhoudingen bij grote controle

Geplaatst op 26 oktober 2023, om 09:18 uur

NIJMEGEN – De politie heeft woensdag een grootschalige controle uitgevoerd op het terrein van de Provincie Gelderland aan de Nijmeegse Griftdijk, zoals donderdagochtend gemeld.

In totaal werden ongeveer 120 voertuigen gecontroleerd, waarbij de Belastingdienst en de Koninklijke Marechaussee ook aanwezig waren. Gedurende de controle, die de hele middag en avond duurde, zijn vijf aanhoudingen verricht. Drie automobilisten werden vermoedelijk betrapt op het rijden onder invloed van drugs. Bij hen is na een positieve speekseltest bloed afgenomen om dit te bevestigen. Een 20-jarige man uit Arnhem is aangehouden vanwege de vondst van een handelshoeveelheid softdrugs. Een 19-jarige man uit Groesbeek is eveneens aangehouden nadat hij een vals rijbewijs toonde. Hij reed zonder geldig rijbewijs en had een mes in zijn voertuig, dat in beslag is genomen.

Naast de aanhoudingen zijn er 35 boetes uitgeschreven voor diverse verkeersovertredingen, zoals afleiding door het gebruik van een mobiele telefoon tijdens het rijden, rijden met gladde banden of onjuiste verlichting. De Belastingdienst heeft meer dan zestigduizend euro aan openstaande schulden geïnd en heeft zes voertuigen in beslag genomen.

Foto’s: Persbureau Heitink