19-jarige aangehouden voor explosie en dodelijke steekincident

19-jarige aangehouden voor explosie en dodelijke steekincident

Geplaatst op 26 oktober 2023, om 16:15 uur

ROTTERDAM – Op woensdag heeft de politie een 19-jarige man uit Rotterdam gearresteerd op verdenking van brandstichting en het tot ontploffing brengen van een explosief in de Rembrandtstraat in de nacht van 4 op 5 september. Er wordt aangenomen dat er een mortierbom is gebruikt voor deze explosie. Gelukkig raakte niemand gewond, maar de schade aan de woning was aanzienlijk. De impact van de explosie op buurtbewoners was eveneens groot. Er wordt niet uitgesloten dat er meer aanhoudingen zullen volgen.

In de nacht van 3 op 4 augustus vond de eerste explosie plaats bij een woning aan de Rembrandtstraat in Rotterdam. Twee mannen, een 23-jarige man uit Spijkenisse en een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, werden onmiddellijk na dit incident gearresteerd en blijven in hechtenis.

Tijdens het onderzoek naar beide explosies hebben rechercheurs aanwijzingen gevonden dat er een verband bestaat tussen de gebeurtenissen in de Rembrandtstraat en een dodelijk steekincident in Marokko eind juli, waarbij een Rotterdammer om het leven kwam. Op 9 september werd een 29-jarige man uit Rotterdam gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij het steekincident, en ook hij blijft in hechtenis.