Explosieven aangetroffen in auto

Explosieven aangetroffen in auto

Geplaatst op 25 oktober 2023, om 14:30 uur

UTRECHT – Op woensdag heeft de politie in een stilstaande auto op de Ankaradreef in Utrecht explosieven aangetroffen.

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft deze gecontroleerd tot ontploffing gebracht op een veilige locatie. In de vroege ochtend van woensdag zagen politieagenten een auto met hoge snelheid rijden op de A27. Korte tijd later werd deze auto zonder inzittenden aangetroffen op de Ankaradreef. In de auto troffen de agenten verdachte voorwerpen aan, waarna werd besloten om de EOD in te schakelen. Na uitgebreid onderzoek bleek dat de auto explosieven en diverse voorwerpen bevatte die bekend staan als gebruikt bij onder andere plofkraken. De EOD heeft de explosieven verwijderd.

De overige goederen, waaronder jerrycans en een rugzak, samen met de auto, zijn in beslag genomen voor verder onderzoek. Er zijn op dit moment geen verdachten aangehouden.