Verdachte aangehouden in zaak overlijden Juan Rivera-Trujillo

Verdachte aangehouden in zaak overlijden Juan Rivera-Trujillo

Geplaatst op 24 oktober 2023, om 17:20 uur

UTRECHT – Op donderdag 28 september werd het levenloze lichaam van de 58-jarige Juan Rivera-Trujillo aangetroffen in zijn woning aan de Teugelhof in Utrecht. Een 28-jarige man is maandag aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij Juan’s overlijden. Deze verdachte werd voorgeleid aan de rechter-commissaris en blijft in voorlopige hechtenis.

Uitgebreid onderzoek in de afgelopen weken leidde tot de identificatie van deze verdachte, een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hij werd buiten heterdaad aangehouden in Frankrijk, overgeleverd aan Nederland op vrijdag 20 oktober, en maandagmiddag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft besloten dat de verdachte 14 dagen in voorlopige hechtenis blijft.

Op donderdagmiddag 28 september omstreeks 16:30 uur ontving de politie een melding dat de bewoner van de Teugelhof al enkele dagen niet meer was gezien en geen contact meer had gehad met anderen. Toen agenten de woning betraden, troffen ze een overleden man aan. Het Team Grootschalige Opsporing (TGO) startte onmiddellijk een onderzoek en concludeerde dat er sprake was van een misdrijf. Het onderzoek naar de dood van Juan zet zich voort.