Zes aanhoudingen in uitgaanscentrum Tilburg

Zes aanhoudingen in uitgaanscentrum Tilburg

Geplaatst op 22 oktober 2023, om 12:06 uur

TILBURG – Agenten hebben zondag 22 oktober 2023 tijdens het horecatoezicht in het uitgaanscentrum van Tilburg zes aanhoudingen verricht. Met name bij de uitloop van enkele horecabedrijven ontstond op sommige momenten een opgefokt sfeertje en moesten de agenten en beveiligers ingrijpen bij opstootjes en vechtpartijen.

Een 22-jarige man uit Vught werd omstreeks 04.05 uur op het Pieter Vreedeplein aangehouden ter zake bedreiging.  Hij werd door de horeca agenten gecontroleerd nadat hij door beveiligers uit een horecazaak was gezet. Tijdens de controleerde bedreigde hij een van de agenten dood te schieten.

Een 37-jarige Roemeen en een 17-jarige jongen uit Goirle werden opgepakt omdat ze de openbare orde verstoorden.  Verder werden een 20-jarige Bredanaar ter zake belediging en een 21-jarige Tilburger voor openbare dronkenschap aangehouden. Een 40-jarige Tilburger werd op de Spoorlaan staande gehouden en meegenomen naar het bureau omdat hij een ruit vernield zou hebben van een ijssalon.