Vuurwapen gevonden bij controles openbaar vervoer

Vuurwapen gevonden bij controles openbaar vervoer

Geplaatst op 22 oktober 2023, om 12:45 uur

ROTTERDAM – Politie en de RET hielden vrijdag samen een actie rond het openbaar vervoer in Rotterdam-West. De controles van metro- en tramreizigers was gericht op het verhogen van de veiligheid in en rond het openbaar vervoer. Naast bekeuringen voor zwartrijden, roken en alcohol werd een man aangehouden voor vuurwapenbezit. Twee jongens werden aangehouden voor het beledigen en slaan van een agent.

Tussen 18.00 en 24.00 uur werden de reizigers van diverse metro- en tramstations in Rotterdam-West gecontroleerd door medewerkers van politie en RET. Onder andere station Marconiplein en de trams rond de kermis aan de Schiehaven waren locatie van de grootscheepse actie. Er werden 134 bekeuringen geschreven voor zwartrijden en nog enkele bekeuringen voor het niet voldoen aan de wet ID, roken en/of alcohol drinken in het OV.

Aan het begin van de avond vluchtte een man opeens een tram uit bij het zien van de politie. Tijdens zijn vlucht gooide hij een vuurwapen weg. Deze man is aangehouden en het vuurwapen is in beslag genomen.

Aan het einde van de avond vonden twee jongens van 17 jaar het nodig om de aanwezige agenten te beledigen. Toen een agent hen hiervoor aanhield, sloeg één van de jongens de agent meerdere keren op het hoofd.

Politie en de RET spreken van een geslaagde actie en zullen in de toekomst vaker dergelijke controles uitvoeren om de veiligheid van en rond het openbaar vervoer te vergroten.