UPDATE: Dode bij ongeval A16, auto’s honderden meters uit elkaar

UPDATE: Dode bij ongeval A16, auto’s honderden meters uit elkaar

Geplaatst op 22 oktober 2023, om 08:45 uur

ROTTERDAM – Bij een zeer ernstig ongeluk op de A16 in Rotterdam is zondagmorgen een automobilist om het leven gekomen, en is één persoon gewond geraakt. Bij het ongeval waren twee auto’s betrokken. Reanimatie van de bestuurder van de voorste auto mocht niet meer baten.

Hulpverleners werden zondagmorgen rond 07.00 uur met spoed opgeroepen voor een ongeluk op de A16. Een auto was op de achterzijde ingereden op een andere auto. De witte auto schoof vervolgens nog 300 meter door en kwam daar pas tot stilstand. In deze auto zaten twee personen. De bestuurder werd snel uit de auto gehaald, en de reanimatie werd gestart. Hulp mocht echter niet meer baten, de bestuurder overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

De passagier uit de voorste auto raakte ook gewond. Deze is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de andere betrokken auto raakte niet gewond, hij is aangehouden zoals gebruikelijk is bij betrokkenheid van een ernstig ongeluk.

De parallelrijbaan van de A16 in de richting van het Terbregseplein is afgesloten vanaf de van Brienenoordbrug. Het verkeer op de hoofdrijbaan moet over één rijstrook rijden. Het onderzoek naar de toedracht van het ongeluk zal nog een geruime tijd in beslag nemen.

Foto’s: Nieuws 0p Beeld