Politie waarschuwt dat vuurwapengevaarlijke Bretly Dorder veel met trein reist

Politie waarschuwt dat vuurwapengevaarlijke Bretly Dorder veel met trein reist

Geplaatst op 22 oktober 2023, om 20:10 uur

BINNENLAND – De politie waarschuwt dat de voortvluchtige Bretly Dorder zich voornamelijk verplaatst met het openbaar vervoer, met name de trein. Dorder wordt verdacht van betrokkenheid bij een dodelijke schietpartij in Rotterdam de afgelopen week en een steekincident in Zutphen, dat plaatsvond in de nacht van vrijdag op zaterdag.

Reizigers worden opgeroepen om waakzaam te zijn en om zich goed om zich heen te kijken. Als iemand denkt de verdachte te herkennen, wordt geadviseerd om direct 112 te bellen en de man niet zelf te benaderen. De politie heeft een foto en de naam van de verdachte vrijgegeven en heeft deze oproep gedaan om hem op te sporen. Tot nu toe hebben tientallen tips binnenkomen, aldus de politie. Dorder heeft geen vaste woon- of verblijfplaats en wordt als uiterst gevaarlijk beschouwd, mogelijk met een vuurwapen.

Mannen worden gewaarschuwd om geen online afspraak te maken met de verdachte, omdat bekend is dat hij via chatboxen zoals Bullchat contact zoekt met andere mannen voor seksafspraken. De politie verzoekt mannen die op die manier in contact zijn gekomen met Dorder om zich onmiddellijk te melden. Of zijn activiteiten op chatboxen te maken hebben met de twee incidenten waarbij hij betrokken is, is onduidelijk.

De Dienst Speciale Interventies (DSI) heeft een inval gedaan in een woning in Doetinchem en er werden zoekacties uitgevoerd in de buurt, inclusief dakonderzoek, met behulp van speurhonden. Ondanks deze inspanningen is de verdachte Dorder niet aangetroffen tijdens de klopjacht.

Foto’s: Persbureau Heitink & JBmedia