Ruim 20 kilo goud in auto aangetroffen

Ruim 20 kilo goud in auto aangetroffen

Geplaatst op 21 oktober 2023, om 09:29 uur

BATHMEN – Op donderdagavond werd een automobilist gecontroleerd. Hij bleek een koffer met goud bij zich te hebben en de politie onderzoekt de zaak.

Omstreeks 23.00 uur zagen agenten van de Landelijke Eenheid, en om precies te zijn van het Flexibel Interventie Team, een auto rijden op de Rijksweg A1. De agenten besloten de bestuurder de controleren en bij deze controle zagen de agenten een flinke koffer in de auto liggen. Op verzoek van de agenten werd de koffer geopend en hierin lag een hoeveelheid goud in baren en gouden sieraden. Al met al met een gewicht van meer dan 20 kg.

De man had de vereiste papieren niet bij zich en met zijn verklaring kwam de agenten ook niet verder. Hierop werd de hoeveelheid in beslag genomen voor nader onderzocht. De man mocht zijn weg vervolgen de politie heeft de zaak in onderzoek.