Automobilist onder invloed vlucht na stopteken

Automobilist onder invloed vlucht na stopteken

Geplaatst op 16 oktober 2023, om 12:44 uur

DRACHTEN – De politie wilde zondagavond omstreeks 18:0o uur een auto controleren, waarvan de bestuurder mogelijk onder invloed was.

De bestuurder kreeg een stopteken in woonwijk de Drait, welke door de bestuurder werd genegeerd. Vervolgens versnelde de auto en reed daarbij harder dan toegestaan. De politie zette de achtervolging in met meerdere eenheden door woonwijk de Singel, richting de Eikensingel en vervolgens de Zuiderhogeweg op. Uiteindelijk kwam de auto tegen een lantaarnpaal bij de rotonde aan de Zuiderhogeweg tot stilstand.

De agenten hebben de man aangehouden en daarbij moesten zij dreigen met het gebruik van het stroomstootwapen. Een 35-jarige Drachtster is meegenomen naar het politiebureau en ingesloten voor verhoor. Op het politiebureau bleek na een speekseltest dat de man onder invloed was van drugs. Er is daarna ook een bloedtest afgenomen bij de 35-jarige Drachtster.

Zijn rijbewijs is ingevorderd en de auto is in beslag genomen. De man wordt verdacht van rijden onder invloed en gevaarlijk rijgedrag.De verdachte is inmiddels heengezonden en er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Foto’s: SRFotografie