Man met zakjes drugs in z’n lichaam vlucht voor politie

Man met zakjes drugs in z’n lichaam vlucht voor politie

Geplaatst op 13 oktober 2023, om 18:22 uur

WOUW – Politiemensen hielden in de nacht van donderdag 12 op vrijdag 13 oktober 2023 een 34-jarige Fransman aan. Hij wordt verdacht van het bezit van harddrugs. Aan de aanhouding ging een korte achtervolging vooraf.

Surveillerende agenten zagen in de nacht van donderdag 12 op vrijdag 13 oktober rond 01.15 uur een auto met Frans kenteken rijden op de A58 ter hoogte van verzorgingsplaats Wouwse Tol. Ze wilden de auto plus de inzittende(n) controleren. Daarom gaven ze de bestuurder op de A17 ter hoogte van knooppunt De Stok een stopteken, maar de bestuurder negeerde dat stopteken en ging er zelfs vandoor.

Op de vlucht
Hij reed met hoge snelheid over de A17 richting Rotterdam en ging vervolgens de A16 op richting Breda. Op de A16 ter hoogte van Zevenbergschen Hoek konden meerdere politieauto’s de vluchtende automobilist insluiten en tot stoppen dwingen.
In de auto zaten twee mannen, die allebei zijn aangehouden. De bestuurder, een 34-jarige Fransman, is in eerste instantie aangehouden voor opzettelijk verkeersgevaarlijk gedrag. Hij bleek bovendien niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. De bijrijder is aangehouden, omdat hij zich niet kon legitimeren. Het bleek later te gaan om een 23-jarige man uit Tsjaad. Hij heeft een bekeuring gekregen voor het zich niet kunnen legitimeren.

Overdosis
Op het politiebureau bleek dat de 34-jarige verdachte een aantal zakjes met daarin vermoedelijk harddrugs in zijn lijf verborgen had. Eén van die zakjes bleek stuk te zijn. Om te voorkomen dat de man een overdosis drugs binnen kreeg, is hij per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis en daar nagekeken. Daarbij is ook gekeken of er nog meer drugs in zijn lichaam verborgen zat. Dit bleek niet zo te zijn. De man is daarna weer meegenomen naar het politiebureau, op verdenking van bezit van harddrugs, en in de cel gezet. De drugs zijn in beslag genomen. Het gaat om enkele grammen heroïne en cocaïne. De man zit nog vast voor nader onderzoek en verhoor.