EOD ontmanteld explosief in rugtas op straat

EOD ontmanteld explosief in rugtas op straat

Geplaatst op 13 oktober 2023, om 08:20 uur

ROTTERDAM – Vrijdagochtend om 1.30 uur is er op de Doklaan in Rotterdam opnieuw een explosief in een rugtas aangetroffen. De rugtas werd op bijna dezelfde plek dan vorige nacht aangetroffen. Medewerkers van Team Explosieven Veiligheid hebben na een eerste onderzoek de hulp van defensie ingeschakeld.

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) kwam ter plekke om het explosief te onderzoeken. Voor zover bekend gaat het niet om een simpel explosief. De EOD heeft het explosief ter plekke ontmanteld en zal deze op een andere locatie tot ontploffing brengen.

Het is nog niet bekend hoe de politie de melding heeft binnengekregen. Het onderzoek wordt door de Forensische Opsporing verricht.

Foto’s: Nieuws op Beeld