Extinction Rebellion voert protestactie bij Rabobank-kantoor

Extinction Rebellion voert protestactie bij Rabobank-kantoor

Geplaatst op 11 oktober 2023, om 12:32 uur

EINDHOVEN – Ongeveer 30 leden van Extinction Rebellion zijn sinds woensdagochtend 11.30 uur in actie bij het Rabobank-kantoor aan de Fellenoord in Eindhoven meldt Eindhovens Dagblad.

Ze eisen dat de bank ophoudt met het financieren van de industriële landbouw, die volgens hen leidt tot vernietiging van de natuur. Daarnaast eisen ze dat de bank de schade vergoedt die volgens de actievoerders in binnen- en buitenland is aangericht, te beginnen met minimaal 3,1 miljard euro in Nederland en 9,5 miljard euro in Brazilië. De actievoerders dragen dierenpakken en overalls en hebben vlaggen en spandoeken bij zich met de boodschap: ‘stop verwoesten, start vergoeden’. Deze actie in Eindhoven maakt deel uit van een landelijk protest dat is georganiseerd in samenwerking met Greenpeace. Er zijn ook protesten gaande bij nog drie andere Rabobank-kantoren, waaronder het hoofdkantoor in Utrecht.

In mei van dit jaar vond er ook al een kort protest plaats bij het Rabobank-kantoor aan de Fellenoord, waarbij Milieudefensie ook betrokken was. Ongeveer anderhalve week geleden werd een ING-bankkantoor aan de Nieuwstraat in Eindhoven bezet door activisten van Extinction Rebellion. Na bijna vijf uur werden de demonstranten door de politie uit het kantoor verwijderd en gearresteerd, maar ze werden later diezelfde dag weer vrijgelaten.