Verdachte (22) aangehouden in onderzoek naar dood van 41-jarige man

Verdachte (22) aangehouden in onderzoek naar dood van 41-jarige man

Geplaatst op 10 oktober 2023, om 21:00 uur

SNEEK – In het onderzoek naar de dood van een 41-jarige man uit Sneek heeft de politie een verdachte gearresteerd. De verdachte is een 22-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en werd op dinsdagochtend aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van de 41-jarige man.

Het incident kwam aan het licht nadat de politie op dinsdagmiddag 9 mei rond 14.30 uur een melding ontving dat er geen contact kon worden gelegd met de bewoner van een woning aan de Molenkrite in Sneek. De politie betrad de woning en ontdekte het levenloze lichaam van de man. Onderzoek van de politie onthulde dat de man door een misdrijf om het leven was gekomen, vermoedelijk in de nacht van 4 op 5 mei.

Een uitgebreid politieonderzoek volgde, inclusief gesprekken met buurtbewoners, het bekijken van beelden en forensisch onderzoek. De zaak kreeg ook publieke aandacht via programma’s zoals “Opsporing Verzocht,” waarbij de politie het publiek om hulp vroeg, evenals via het Mobiel Media Lab. De verdachte die is aangehouden, wordt vermoedelijk geïdentificeerd als een van de personen die op de beelden te zien waren. De politie heeft inmiddels de betreffende beelden verwijderd van hun sociale mediakanalen en website.

Naar aanleiding van uitgebreid tactisch onderzoek en tips leidde tot de arrestatie van de 22-jarige verdachte. Hij zit momenteel in hechtenis en zal worden ondervraagd. Het onderzoek is nog lopende en verdere arrestaties worden niet uitgesloten.