Twee 19-jarigen gearresteerd wegens verdenking van explosie

Twee 19-jarigen gearresteerd wegens verdenking van explosie

Geplaatst op 10 oktober 2023, om 10:29 uur

WINSCHOTEN – De politie heeft op dinsdag twee 19-jarige mannen uit Tilburg gearresteerd op verdenking van het veroorzaken van een explosie in Winschoten.

Deze twee individuen worden verdacht van betrokkenheid bij een explosie die plaatsvond op 16 september bij een bedrijfspand in de Langestraat in Winschoten. De politie had eerder al beelden vrijgegeven van deze explosie, waarop een tas te zien was die kort daarvoor door een verdachte was achtergelaten. Gelukkig raakte niemand gewond bij de explosie, maar het pand liep aanzienlijke schade op.

Na de arrestatie van de twee 19-jarige mannen uit Tilburg werden er huiszoekingen uitgevoerd op verschillende locaties in hun woonplaats. Het onderzoek naar de explosie in de Langestraat op 16 september loopt nog steeds, en er wordt niet uitgesloten dat er meer arrestaties zullen volgen.

De twee aangehouden verdachten uit Tilburg zitten momenteel in volledige beperkingen, wat betekent dat ze alleen contact mogen hebben met hun advocaat, en dat de politie geen verdere details over de zaak kan vrijgeven.

Sinds juli hebben er meerdere geweldsincidenten plaatsgevonden in Winschoten, Oude Pekela en Groningen. Een speciaal team doet onderzoek naar mogelijke verbanden tussen deze incidenten. Er wordt rekening gehouden met verschillende scenario’s, waaronder het mogelijk verband tussen de incidenten en criminele conflicten. De prioriteit van de politie is om de daders op te sporen en het geweld te stoppen. Eerder werden al twee mannen, 58 en 21 jaar oud uit Winschoten, gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij een steekincident aan de Venne en een schietincident aan de Transportbaan en Papierbaan. Voor het schietincident werd ook een 31-jarige man uit Hoogezand aangehouden.