Fotoserie: Grote brand legt bedrijfspand in as

Fotoserie: Grote brand legt bedrijfspand in as

Geplaatst op 8 oktober 2023, om 00:00 uur

ZUTPHEN – In de nacht van zaterdag op zondag brak er een grote brand uit in een bedrijfspand in Zutphen. De brand ontstond kort voor middernacht in een pand waarin een e-commercebedrijf en het kantoor van een verfmerk waren gevestigd.

Vanwege de aanzienlijke rookontwikkeling, die zich uitbreidde richting de nabijgelegen gevangenis, besloot de brandweer de inzet te vergroten. Het gevangenispersoneel kreeg het advies om de ventilatie uit te schakelen om te voorkomen dat buitenlucht werd aangezogen, aldus een woordvoerder.

Hoewel de brandweer metingen in de gevangenis heeft uitgevoerd, werd er geen koolstofmonoxide aangetroffen.

Ongeveer 70 brandweerlieden werkten samen om de brand in het bedrijfspand te bestrijden. Het pand zelf kon niet worden gered en werd gecontroleerd uitgebrand. Gelukkig kon de brandweer voorkomen dat het vuur oversloeg naar een naastgelegen gebouw. Er zijn geen verhoogde niveaus van gevaarlijke stoffen vrijgekomen als gevolg van de brand. De rook verspreidde zich niet naar de nabijgelegen woonwijk.

De oorzaak van de brand is op dit moment nog onbekend en zal later worden onderzocht.

Foto’s: Roland Heitink / Persbureau Heitink